Asa numitul ministru al petrolului din cadrul organizatiei al-Qaida din Irak si alti zece membri ai acesteia au fost arestati la finele saptamanii trecute, la nord-est de Bagdad.
"Politia provinciei Diyala a reusit sa aresteze 11 membri ai Statului islamic din Irak, printre care pe Ali Mahmoud Mohammed. Acesta este ministrului petrolului in aceasta organizatie", se arata intr-un comunicat al politiei locale.

"Ministrul" se ocupa in special de rapirea soferilor de camioane-cisterna si de furtul de petrol si benzina transportate de acestia.

Proclamat la 15 octombrie 2006, Statul islamic din Irak este condus de al-Qaida, fiind denumirea generica pentru aceasta organizatie si alte grupari insurgente sunnite, arata NewsIn.

Operatiunea politiei s-a desfasurat la nord de Baaquba, capitala provinciei Diyala, una dintre cele mai instabile din tara. Ramura irakiana a al-Qaida s-a instalat puternic in aceasta provincie, unde comite in continuare in mod frecvent atentate, in special sinucigase.

La 21 februarie, "ministrul irigatiilor" din cadrul gruparii teroriste din Irak a fost arestat la Baaquba, la 60 de kilometri nord-est de Bagdad. Acesta era insarcinat cu repartizarea terenurilor catre agricultori si fixarea ratiilor de apa pentru acestea, in regiunile controlate de al-Qaida.

La jumatatea lunii februarie, a venit randul "ministrului de finante" din al-Qaida, Munzer Ahmad Soltan, sa fie arestat la Baji, la 200 de kilometri la nord de Bagdad.

Al-Qaida si-a pierdut considerabil din influenta pe care o avea in Irak, insa este in continuare capabila sa lanseze operatiuni pe scara larga, in special atentate sinucigase, potrivit armatei americane.
Membrii gruparii teroriste sunt concentrati in special in provinciile Diyala si Ninive, din nordul Irakului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.