Prima patrula civila formata numai din imigranti isi va incepe vineri seara activitatea, in orasul italian Padova, relateaza agentia italiana Adnkronos.

Ideea infiintarii acestei patrule i-a apartinut jurnalistului de origine egipteana Ahmed Mohamed, dupa mai multe violuri comise de imigranti, ale caror victime au fost italience.

"Vrem sa se stie ca strainii cer Guvernului toleranta zero fata de imigrantii ilegali, care ne afecteaza pe noi, oamenii buni",
a explicat Mohamed, conform NewsIn.

"Suntem imigranti care vor mai multa siguranta, nu numai drepturi, si avem si un simt al datoriei fata de tara care ne gazduieste. Vrem sa fim prezenti in viata de zi cu zi a italienilor, pentru ca siguranta nu are rasa. Siguranta trebuie sa fie garantata de noi toti, infractionalitatea nu are rasa: din acest motiv cerem mai multa siguranta pe strada", a subliniat el.

Din aceasta patrula vor face parte si reprezentanti ai asociatiilor de romani, bulgari si marocani din oras
In urma valului de violuri cu care se confrunta Italia in ultimele saptamani, Guvernul a aprobat un decret de lege pentru combaterea acestui fenomen, care prevede, printre altele, infiintarea patrulelor de civili neinarmati.

De asemenea, textul impune o sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile asupra minorilor, precum si accelerarea proceselor pentru persoanele surprinse in timp ce comiteau un viol.

In plus, decretul prevede o sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile ce duc la deces, anuleaza posibilitatea arestului la domiciliu pentru autorii unor astfel de infractiuni si prevede oferirea de asistenta legala gratuita victimelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.