Iranul a intrat in ofensiva impotriva administratiei Obama joi, criticandu-l pe noul ambasador american la ONU ca face aceleasi "acuzatii invechite" la adresa Iranului ca administratia Bush, relateaza Reuters.

Intr-un discurs in Consiliul de Securitate, ambasadoarea Susan Rice a reiterat acuzatiile la adresa Iranului, privitoare la sustinerea terorismului si incercarile de obtinere a armei nucleare, spunand ca Statele Unite intentioneaza sa puna capat acestor lucruri.

"Este pacat ca, din nou, auzim aceleasi acuzatii invechite si fara fundament, folosite repetat si fara niciun rezultat de catre precedenta administratie", a spus trimisul iranian, Mohammad Khazaee, intr-o scrisoare catre presedintele Consiliului, Yukio Takasu, conform NewsIn.

"In loc sa lanseze acuzatii, Statele Unite ar trebui sa ia masuri concrete in corectarea politicilor lor gresite din trecut si a practicilor gresite fata de alte natiuni, printre care Iranul", potrivit mesajului.

Declaratiile oficialului iranian sunt unele dintre cele mai critice la adresa noii administratii americane facute de un responsabil de la Teheran.

Politica SUA "va incerca sa puna capat ambitiilor Iranului de achizitionare a capacitatii nucleare, precum si a sustinerii pe care o acorda terorismului", a spus Susan Rice, in trecere, intr-un discurs despre activitatile ONU in Irak.

Teheranul a criticat in repetate randuri fosta administratie Bush, care a inclus Iranul in "axa raului", alaturi de Coreea de Nord si Irakul lui Saddam Hussein, dar si-a temperat discursul dupa sosirea la putere a lui Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.