Presedintele rus Dmitri Medvedev si cel tadjic Emomali Rahmon au adoptat un ton conciliant in cursul intalnirii de marti de la Moscova, dupa ce liderul tadjic isi anulase initial vizita pe fondul unui diferend diplomatic intre cele doua state, relateaza AFP.

Presedintele rus si-a dus oaspetele in pavilionul de vanatoare din Zavidovo, din apropiere de Moscova, iar cei doi s-au dus apoi impreuna la pescuit, dupa ce au discutat, potrivit imaginilor transmise de televiziunile ruse, relateaza NewsIn.

Intilnirea intervine in conditiile in care relatiile bilaterale s-au degradat dupa o vizita a lui Medvedev in Uzbekistan in ianuarie, in cursul careia a sustinut aceasta tara in conflictul ei cu Tadjikistanul pe tema problemelor legate de apa.

Cei doi lideri au optat marti pentru un ton conciliant. "Pentru prima data in 18 ani, schimburile comerciale bilaterale au depasit un miliard de dolari", a remarcat liderul tadjic.

"Acest lucru demonstraza ca avem ocazii foarte mari pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale si a cooperarii economice, a politicii militare si tehnice, ca si a cooperarii in domeniul energiei hidroelectrice", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.