Iranul a cerut Turciei sa il ajute sa restabileasca legaturi cu Statele Unite, dupa 30 de ani de relatii tensionate, a declarat premierul turc Recep Tayyip Erdogan, pentru The Guardian, relateaza AFP.

Premierul turc a spus ca oficiali iranieni au prezentat aceasta cerere cand George W. Bush era inca presedintele Statele Unite. Erdogan a transmis mesajul Casei Albe.

"Iranul doreste ca Turcia sa joace un astfel de rol. Daca si Statele Unite doresc si ne cer sa jucam acest rol, suntem dispusi sa o facem", a subliniat Erdogan, potrivit NewsIn.

"Iranul ne-a spus ca, daca apare ceva ca o oportunitate de apropiere, ar dori ca intr-un astfel de caz Turcia sa joace un rol",a mai declarat premierul.

In noiembrie 2008, Erdogan a spus ca tara sa ar putea juca un rol pozitiv in calitate de mediator in negocierile blocate cu Iranul pe tema programului sau nuclear.

Premierul turc nu a precizat daca a primit un raspuns de la administratia americana in legatura cu aceasta oferta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.