Guvernatorul Bobby Jindal, ales pentru a sustine discursul republicanilor in replica la primul discurs solemn al lui Barack Obama in Congres, a criticat marti politica "iresponsabila" a presedintelui in materie de economie, relateaza AFP.

Jindal, in varsta de 37 de ani, singurul guvernator american originar din India si potential candidat in 2012, a asigurat totusi ca republicanii vor colabora cu administratia Obama, arata NewsIn.

"Cu totii dorim ca economia sa se refaca si tara sa prospere", a spus guvernatorul statului Louisiana. "Acolo unde suntem de acord, republicanii trebuie sa fie cei mai solizi parteneri ai presedintelui. Iar acolo unde suntem in dezacord, republicanii au datoria de a fi sinceri si de a propune idei mai bune", a subliniat Jindal, potrivit unor fragmente din discurs publicate in avans.

El a criticat planul de relansare de 787 miliarde de dolari, spunand ca el garanteaza cresteri de impozite si o crestere a datoriei Statelor Unite, pentru finantarea de proiecte inutile. "Cine dintre noi s-ar imprumuta practic de la copii pentru a cheltui bani pe care nu-i avem, pe lucruri de care nu avem nevoie. Tocmai acest lucru il fac democratii. Este iresponsabil", a subliniat Jindal.

Jindal si-a sustinut discursul dupa circa zece minute de la cel al lui Obama, din capitala statului Louisiana, Baton Rouge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.