Printesa mostenitoare a Suediei, Victoria, se va casatori anul viitor cu Daniel Westling, fostul sau antrenor de sport, dupa o relatie de sapte ani, a anuntat marti familia regala suedeza intr-un comunicat citat de AFP, transmis de NewsIn.

"Astazi, 24 februarie 2009, Palatul Regal anunta logodna printesei Victoria cu Daniel Westling. Casatoria este prevazuta sa aiba loc la inceputul verii anului 2010", a precizat Palatul.

Nascuta la 14 iulie 1977 la Stockholm, Victoria Ingrid Alice Désirée este fiica cea mare a regelui Carl al XVI-lea Gustaf si a reginei Silvia, de origine germana si braziliana. Victoria are un frate in varsta de 29 de ani, Carl Philip, si o sora de 26 de ani, Madeleine.

Palatul a anuntat public viitoarea casatorie dupa ce regele a informat Guvernul si pe premier, asa cum prevede legea.

"Westling va primi titlul de printul Daniel, duce de Vastergotland", continua comunicatul.

In varsta de 35 de ani, Daniel Westling, proprietarul unor sali de gimnastica de lux, a cunoscut-o pe printesa suedeza in 2002, cand aceasta a inceput sa se antreneze la una dintre salile sale de sport.

Printesa, bruneta cu ochi caprui, este foarte populara in Suedia si in strainatate pentru simplitatea ei, stilul sau naturalul si relatia pe care o are cu populatia. Cunoscuta pentru zambetul sau larg, ea este apreciata si pentru calitatile sale intelectuale. La 31 de ani, Victoria a petrecut deja mai multi ani pregatindu-se pentru cand va deveni regina. Dupa ce a studiat timp de doi ani la universitatea americana Yale, ea a efectuat stagii in mai multe servicii ale ONU, ale UE si ale Guvernului suedez. In plus, ea a facut si un stagiu militar. Recent, printesa a studiat ajutorul pentru dezvoltare, gestionarea conflictelor si stiintele politice.

Intr-o inregistrare video difuzata de Palatul Regal, Victoria se afla langa Daniel si parintii sai. "Cu Daniel alaturi, ma simt in siguranta. Ati constatat cu siguranta in ultimii ani ca am devenit mai puternica si mai fericita, deci putem incepe pregatirile pentru viata noastra in comun si putem fonda o familie", spune printesa. La randul sau, Daniel Westling subliniaza ca rolul sau cel mai important va fi acela de a o "sprijini pe printesa mostenitoare sa-si indeplineasca datoriile fatad e Suedia".

Regele descrie viitorul mariaj drept "un mare eveniment" pentru familia regala, iar regina considera ca Daniel va fi un sot excelent pentru Victoria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.