Un grup de pe Facebook Italia, intitulat "Aprinde si tu un chibrit... pentru a da foc unei tabere de romi", a ajuns la 14.000 de membri, ceea ce a determinat politicienii italieni sa propuna discutarea acestui fenomen in Parlament, relateaza cotidianul online Affari Italiani.

"Este bine sa le fie frica acelor nenorociti, acum au depasit orice limita imaginabila, iar acum noi suntem pregatiti si multi... asa cum spun intotdeauna: toleranta zero", scrie unul dintre membrii grupului.
Acest fenomen urmeaza sa fie discutat in Parlamentul de la Roma, la propunerea Partidului Democrat (PD) italian, aflat in opozitie.

Liderul filialei PD din Milano, Pierfrancesco Majorino, a cerut desfiintarea acestui grup, pentru ca instiga la "violenta si rasism". De asemenea, politicianul considera ca fondatorii grupului ar trebui urmariti in justitie pentru instigare la violenta si la ura.

Zeci de grupuri antiromani si antiromi au fost create in ultimele zile pe platfoma de socializare Facebook Italia, dupa un val de violuri comise in Peninsula de acestia. In aceste grupuri, italienii discuta despre cele mai bune metode de "razbunare" pentru a "face romanii sa plateasca pentru violuri".

Membrii grupului "Quelli che odiano i romeni" (Cei care ii urasc pe romani) vor un "Holocaust impotriva romanilor" sau scriu slogane precum "Romania = Hiroshima".

In interiorul grupului "Quelli che prenderebbero a calci nel culo tutti gli albenesi e romeni!!" (Cei care le vor da suturi in fund tuturor albanezilor si romanilor) pot fi citite mesaje ca: "Nu sunt rasista, ei sunt albanezi sau romani" sau intrebari ca "raidurile punitive, cand le vom relua?".

In ultima vreme romanii se afla din nou in centrul atentiei autoritatilor si presei italiene, dupa o serie de acte violente ai caror protagonisti au fost, iar resentimentele italienilor se reflecta si in aparitia unor incidente cu caracter xenofob ale caror victime sunt cetateni romani nevinovati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.