La procesul fostului dictator irakian Saddam Hussein, asteptat sa inceapa in aceasta vara, impotriva inculpatului nu vor fi retinute mai mult de 12 capete de acuzare.

Presedintele tribunalului care il va judeca pe Saddam, judecatorul Raid Djuhi, a dezvaluit pentru ziarul de limba araba de la Londra "Ashark al Awsat" ca fostul lider irakian ar putea fi judecat pentru mai mult de 500 de capete de acuzare, dar procesul s-ar prelungi prea mult. Judecatorul a mai precizat ca Saddam Hussein este cu moralul la pamant, de cand a aflat de cate crime se face vinovat: uciderea adversarilor politici, gazarea a zeci de mii de kurzi, reprimarea rebeliunilor siitilor si kurzilor, atacarea Kuweitului etc.

Un purtator de cuvant al primului-ministru, Laith Kuba, a confirmat ca 12 capete de acuzare sunt suficiente pentru a dicta pedeapsa maxima impotriva lui Saddam Hussein. El a confirmat ca acuzatia cel mai bine documentata din dosar este campania sa impotriva kurzilor din anii '80.

In acest timp, fortele irakiene au anuntat capturarea unui presupus locotenent al lui Abu Mussab al-Zarqawi din orasul Mosul. "Teroristul Mollah Mehdi a fost arestat vineri seara intr-un raid in estul orasului Mosul", a declarat generalul Khalil Ahmad al-Obaidi. El a precizat ca presupusul adjunct al lui Zarqawi nu este irakian, ci, la fel ca si seful sau, originar "dintr-o tara araba".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.