Romanii se fac vinovati de 7,8% din violurile comise in Italia, in timp ce italienii comit 60,9% dintre infractiunile de acest tip, arata cele mai recente date prezentate de Ministerul italian de Interne, relateaza La Repubblica.

De asemenea, 6,3% dintre violatorii din Peninsula sunt marocani, potrivit datelor oferite cu ocazia unei dezbateri intitulata "Violenta asupra femeilor", care a avut loc marti, la Roma.

Ministerul a precizat ca majoritatea victimelor agresiunilor sexuale sunt femei (85,3%) italience (68,9%).
Italia s-a confruntat in ultimele saptamani cu numeroase incidente in care au fost implicati romani, ca victime sau ca suspecti. Cel mai recent caz este cel al unui roman care a violat o batrana de 83 de ani, oarba, care a murit duminica noapte la spital, aminteste NewsIn.

In noaptea de Sfantul Valentin, doi romani ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, si l-ar fi agresat pe prietenul acesteia, potrivit Procuraturii.

In ianuarie, patru romani ar fi acuzat ca ar fi violat o tanara si l-ar fi batut pe prietenul ei, la Guidonia, in apropiere de Roma.

In urma acestor incidente, acoperite pe larg de presa italiana, Guvernul de la Roma a aprobat saptamana trecuta un decret pentru inasprirea pedepselor violatorilor, mergand pana la inchisoare pe viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.