Un roman in varsta de 20 de ani a fost arestat de politia din Eboli, localitate din sudul Italiei, fiind acuzat ca a agresat sexual, de doua-trei ori pe saptamana, o fata de 13 ani, tot romanca, intre 14 august 2008 si 27 ianuarie 2009, relateaza Adnkronos.

Agresorul, Alexandru Baicu ar fi profitat de lipsa mamei fetitei.

In 14 august 2008, barbatul i-a spus fetei ca vrea sa ii dea niste cd-uri cu muzica, apoi ar fi dus-o in dormitor, ar fi incuiat usa si ar fi violat-o. Apoi agresiunile au continuat pana in 27 ianuarie.

Italia s-a confruntat in ultimele saptamani cu numeroase incidente in care au fost implicati romani, ca victime sau ca suspecti. Cel mai recent dintre ele il reprezinta cazul a doi romani, sot si sotie, care au ucis administratorul blocului in care locuiau, din cauza unor restante la intretinere si chirie. Cei doi au taiat in bucati cadavrul victimei si au ascuns-o intr-o valiza.

Presa italiana a relatat sambata si despre un roman care a fost aproape linsat de un grup de 20 de persoane, dupa ce a fost surprins in timp ce incerca sa fure o masina in apropiere de Roma.
Pe de alta parte, un grup de tineri a aruncat in noaptea de vineri spre sambata cu sticle incendiare intr-un magazin alimentar al unor romani, din capitala Italiei.

Joi, trei romani au fost batutila Sacrofano, in apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alti trei au fost atacati in locuinta lor, in nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru ca ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite vineri la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.