Peste 2.000 de ucraineni au manifestat luni in centrul Kievului impotriva politicii presedintelui Viktor Iuscenko, relateaza AFP.

Manifestantii s-au reunit la apelul opozitiei proruse (Partidul Comunist si cel Socialist-Progresist), in Piata Independentei din centrul Kievului, loc-cheie al Revolutiei Portocalii.

O macheta a unui avion pe care scrie "Iuscenko. Valiza. America" a fost instalata in piata, simbolizand, potrivit manifestantilor, "intentia de a-l trimite pe Iuscenko in Statele Unite si de a scapa Ucraina de guvernarea sa nula".

Popularitatea presedintelui Iuscenko se afla la cel mai scazut nivel si mai putin de 3% dintre ucraineni sunt dispusi sa sustina candidatura sa la urmatoarele alegeri prezidentiale, potrivit unui sondaj recent, citat de NewsIn.

Presedintia lui Iuscenko a fost marcata de numeroase crize politice, iar reformele promise nu au fost puse in aplicare, ceea ce a dezamagit profund populatia.

Urmatoarele alegeri prezidentiale din Ucraina urmeaza sa aiba loc la inceputul anului 2010, dar Iuscenko nu a anuntat inca daca intentioneaza sa candideze. Favoritii par sa fie rivalii sai - liderul Partidului Regiunilor (opozitie, prorus), Viktor Ianukovici, si premierul Iulia Timosenko, fosta aliata a sefului statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.