Inchisoarea Abu Ghraib, cunoscuta in intreaga lume pentru abuzurile la care au fost supusi aici detinutii irakieni de catre militarii americani, s-a redeschis, sub un nou nume, relateaza AFP.

'Inchisoarea centrala din Bagdad' s-a redeschis sambata", a anuntat ministrul justitiei, potrivit NewsIn.

Abu Ghraib, inchisa in 2006, la doi ani de la scandalul abuzurilor comise de militarii americani, este acum gestionata de autoritatile irakiene.

Redeschiderea inchisorii "va reduce suprapopularea din celelalte inchisori", a spus ministrul, precizand ca 400 detinuti au fost deja transferati aici.

Este vorba acum despre "o inchisoare conforma normelor internationale", ce poate primi intre 12.000 si 15.000 de detinuti. Cadirea are o sala de gimnastica, una de informatica, unitati medicale si un spatiu pentru vizitele de familie, unde exista si un loc de joaca pentru copii.

Inchisoarea a fost construita de societati britanice pentru guvernul irakian in anii '60. Situat la 25 kilometri vest de Bagdad, penitenciarul se intinde pe o suprafata de zece kilometri patrati. Aici au fost executati in perioada lui Saddam Hussein 4.000 de detinuti, iar mii de alti detinuti au fost torturati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.