Presedintele Parlamentului iraniann, Ali Larijani, a declarat sambata, in cursul unei intalniri cu fostul cancelar german Gerhard Schroeder ca este imposibila privarea Iranului de tehnologia nucleara in scopuri pasnice, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Membru al conducerii gazoductului Nord Stream, fostul cancelar german Gerhard Schroeder este un apropiat al premierului rus Vladimir Putin si se va alatura si Consiliului de Adminstratie al grupului petrolier ruso-britanic TNK-BP.

"Iranul respecta conventiile internationale, iar a fi impiedicat sa obtina tehnologie si energie nucleara in scopuri pasnice este imposibil", a spus fostul negociator din dosarul nuclear iranian.

Joi, Agentia Internationala pentru Energie Atomica a anuntat ca Iranul continua operatiunile de imbogatire a uraniului, in pofida cerintelor ONU de a pune capat programului si a spus ca nu s-au inregistrat progrese substantiale in ancheta privitoare la un eventual program nuclear militar.

Schroeder, aflat in vizita privata in Iran, s-a intalnit si cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad, cu ministrul de externe si cu fostul presedinte Akbar Hachémi Rafsandjani.

Fostul cancelar a salutat "rolul pozitiv si constructiv al Iranului in Afganistan". El a subliniat ca problemele din regiune nu pot fi rezolvate "fara o cooperare intre Iran si SUA".

Schroeder a mai declarat ca Hamasul nu trebuie izolat si ca "este necesara implicarea gruparii in rezolvarea problemelor din regiune".

Anterior, el a criticat declaratiile lui Ahmadinejad, care a pus sub semnul intrebarii realitatea sau amploarea Holocaustuluui,. "Holocaustul este un fapt istoric si nu are sens sa negam aceasta crima fara precedent", a subliniat el.

Fostul cancelar a mai spus ca, prin noua administratie americana, exista o ocazie pentru Iran de a dezamorsa tensiunile cu Occidentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.