Presedintele american Barack Obama il va primi pe premierul britanic Gordon Brow pe 3 martie la Casa Alba, pentru discutii consacrate crizei economice mondiale si razboiului din Afganistan, a anuntat presedintia SUA, relateaza AFP.

"Presedintele Obama il va primi pe premierul britanic Gordon Brown la Casa Alba la 3 martie", potrivit sursei, citata de NewsIn.

"Statele Unite si Marea Britanie au relatii deosebite, iar presedintele Obama este nerabdator sa lucreze strans cu premierul pe marile probleme mondiale", a subliniat Casa Alba.

Cei doi lideri vor discura despore criza economica si summitul G20, al carui obiectiv este elaborarea unei reforme in finantele mondiale. Summitul va avea loc la 2 aprilie, la Londra. De asemenea, vor discuta despre strategia pentru Afganistan si summitul NATO din aprilie.

Avand 8.900 de militari, Marea Britanie este a doua tara ca importanta din acest punct de vedere in Afganistan.

Obama a anuntat marti ca va trimite 17.000 de militari suplimentari in Afganistan pana in vara.
Salutand initiativa, Londra a explicat insa ca nu intentioneaza sa trimita la randul ei trupe suplimentare. "Noi constituim 12% din efectivele din Afganistan", a subliniat ministrul de externe, David Miliband.

Obama il va primi marti la Washington pe premierul nipon, Taro Aso, iar secretarul de stat american a spus ca "acesta va fi primul lider strain primit la Casa Alba de presedinte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.