Un grup de tineri a aruncat in noaptea de vineri spre sambata cu sticle incendiare intr-un magazin alimentar al unor romani, la Roma, relateaza cotidianul Il Messaggero.

Un italian care i-a vazut pe tineri aruncand cu cocteiluri molotov in intrarea magazinului care vinde produse alimentare romanesti a anuntat politia.

Cand au ajuns la locul faptei, politistii au gasit intrarea in magazin innegrita si bucati de sticla de la cocteilurile molotov pe jos, iar in aer se simtea miros de benzina, relateaza NewsIn.

Proprietarul, un roman in varsta de 48 de ani care dormea in spatele magazinului, nu a auzit nimic. Politia a lansat o ancheta.

In ultima vreme romanii se afla din nou in centrul atentiei autoritatilor si presei din Italia, dupa o serie de acte violente ai caror protagonisti au fost, iar resentimentele italienilor se reflecta si in aparitia unor incidente cu caracter xenofob ale caror victime sunt cetateni romani nevinovati.

Joi, trei romani au fost batutila Sacrofano, in apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alti trei au fost atacati in locuinta lor, in nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru ca ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite vineri la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.