Zeci de camioane grecesti blocau sambata trei puncte de frontiera din nordul Greciei, soferii cerand intensificarea controalelor asupra transporturilor si masuri impotriva imigratiei ilegale, relateaza AFP.

Manifestantii, care tin de Federatia elena a transportatorilor internationali rutieri, OFAE, blocheaza punctele de la Evzoni si Do?ranis de la friontiera macedoneana si pe cel de la Promahonas de la frontiera bulgara, informaza NewsIn. Ei permit circulatia masinilor particulare si a autocarelor.

De fiecare parte a frontierei s-au format cozi de sute de camioane.

Camionagiii greci afiliati la OFAE au renuntat vineri seara la blocarea portului Patras ce asigura legaturile Grecia-Italia.

OFAE cere stricta aplicare a legii asupra controlului transporturilor internationale si masuri impotriva migrantilor economici. Multe societati de transport au primit pedepse aspre si amenzi dupa ce autoritatile au descoperit imigranti ascunsi in camioane, in general fara stirea soferilor.

Ministerul Transporturilor a spus ca de la 6 februarie a inceput infiintarea unui organism national de control si aplicarea "de masuri eficiente si severe" pentru controlul transporturilor ce provin din tari care nu sunt membre UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.