Fortele de securitate irakiene au anuntat sambata arestarea a peste 70 de teroristi in cadrul unei singure operatiuni la Mosul, oras din nordul Irakului considerat unul dintre ultimele bastioane ale organizatiei al-Qaida in tara, relateaza AFP.

"Operatiunea a inceput ieri si s-a incheiat azi. Aceasta a condus la arestarea a 74 de teroristi cautati de fortele irakiene", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, Mohammed al-Askari. "Apartin mai multor grupari teroriste, in special al-Qaida", a precizat el, potrivit NewsIn.

Operatiunea desfasurata de politie si armata "viza teroristi si criminali la Mosul", a adaugat el, afirmand ca aceasta a prevenit mai multe atentate care erau in curs de pregatire.

"Raidurile au fost desfasurate in urma informatiilor serviciilor de informatii si inainte ca planurile (teroriste) sa fie puse in aplicare. Fortele de securitate au eliberat, de asemenea, o persoana si au dezamorsat doua masini-capcana".

Mosul, aflat la 370 de kilometri nord de Bagdad, numara peste 1,5 milioane de locuitori sunniti, siiti, crestini si kurzi. Orasul este considerat de comandamentul american drept epicentrul activitatii partizanilor din Irak ai lui Osama ben Laden, alungati in 2007 din Bagdad si din vestul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.