Grupurile de opozitie din Kazahstan au cerut demisia guvernului si parlamentului, pe fondul crizei economice, in cadrul unui rar protest public ce a avut loc sambata, relateaza Reuters.

Kazahstan, cea mai mare economie a Asiei Centrale, a fost dur lovit de criza economica. Astfel, cresterea economica aproape s-a oprit, iar unele parti din industrie si regiuni sunt in recesiune.

Potrivit NewsIn, circa 300 de persoane s-au strans pentru un protest in centrul comercial al capitalei. Protestele sunt rare in aceasta tara, fiind strict reglementate de autoritati, care in multe cazuri refuza sa acorde aprobarea.
Unii manifestanti au afisat bannere pe care scris "Jos cu guvernul!" si un barbat agita un portret al lui Che Guevara.

"La naiba cu Parlamentul!", striga, in aplauzele multumii, un editorialist de la un ziar de opozitie.
Partidul Nur Otan al presedintelui Nursultan Nazarbaiev a preluat toate locurile din Camera inferioara in urma alegerilor din 2007, criticate de observatorii occidentali pentru ca nu au respectat standardele democratice. Nur Otanm domina si Camera superioara.

"Trebuie sa le aratam autoritatilor ca situatia se apropie de un punct critic",
a spus Ainor Kurmanov, presedintele Miscarii socialiste de rezistenta.

Insa cei care au luat cuvantul au evitat sa-l critice pe presedinte, care conduce tara de aproape 20 de ani, si au cerut in loc demiterea premierului Karim Masimov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.