Un militar american a fost declarat vinovat vineri de catre un tribunal militar pentru uciderea cu premeditare a patru prizonieri irakieni in 2007, relateaza AFP.

"O comisie militara care l-a judecat pe sergentul Michael Leahy l-a declarat vinovat de ucidere cu premeditare si de complot vizand comiterea unei omucideri", a spus colonelul George Wright, potrivit NewsIn. "Comisia a inceput faza sanctiunilor", a adaugat el.

Mai multi militari americani au fost inculpati in acest dosar, iar Leahy risca inchisoarea pe viata.

Potrivit presei americane, grupul de militari a ucis patru irakieni, executati cu cate un glont in cap, in apropierea unui canal din Bagdad. Irakienii erau incatusati si aveau ochii acoperisi. Ei erau membri ai Armatei Mehdi si asasinarea a fost o riposta la un atac impotriva soldatilor americani.

In octombrie, un alt militar american a fost condamnat la opt luni de inchisoare pentru rolul sau in acest dosar. Militarul pledase vinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.