Sute de manifestanti, nemultumiti de scuzele prezentate de New York Post dupa publicarea unei caricaturi controversate, perceputa ca o referire rasista la Barack Obama, primul presedinte de culoare al SUA, au chemat vineri la boicotarea ziarului, relateaza AFP.

"Nu cumparati Post, actionati pentru a fi inchis", au strigat manifestantii in fata sediului News Corp., grupul lui Rupert Murdoch care detine cotidianul.

Caricatura, publicata miercuri, prezinta un politist care ucide o maimuta, referire la un cimpanzeu omorat luni de un politist in Conneticut. Animalul ranise grav o femeie. Un coleg al politistului spune, in caricatura: "Acum vor trebui sa gaseasca pe altcineva pentru planul de relansare".

Post a recunoscut vineri ca desenul a fost perceput ca "o reprezentare a presedintelui Obama, ca o expresie usor mascata a rasismului". "Cu siguranta nu aceasta a fost intentia sa. Ne cerem scuze fata de cei ofensati de imagine", a subliniat cotidianul.

Pastorul Al Sharpton, militant pentru drepturile civice ale afroamericanilor, si regizorul Spike Lee figureaza printre manifestanti. "Aceasta caricatura este o insulta pentru toata lumea", a spus Lee.

"Scuzele au fost foarte timide, poate chiar inexistente. Oamenii care au permis un astfel de lucru trebuie sa-si asume responsabilitatea, sa explice cum s-a petrecut asa ceva si sa asigure ca un astfel de lucru nu se va repeta",
a declarat o manifestanta.

"Este ridicol ca ei cred ca are vreun sens sa-i permita unui caricaturist fara talent sa foloseasca imagini violente si rasiste si sa creada ca este vorba despre umor politic. Este incredibil",
a adaugat ea.

O petitie semnata de 4.000 de persoane cere retragerea publicitatii pentru cotidian pana la schimbarea directorului redactiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.