Coreea de Nord se pregateste de testarea unei rachete balistice cu raza medie de actiune la sfarsitul acestei luni, a afirmat vineri publicatia Jane's specializata in aparare, relateaza AFP.

Potrivit expertilor, imagini din satelit surprinse miercuri indica faptul ca Phenianul pregateste lansarea unei rchete de tip Taepodong-2 sau a unei rachete de tip Paektusan 2.

"Se inregistreaza o intensificare semnificativa a activitatilor de pregatire a unei lansari din Musudan-ni"
, a spus un analist, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, imaginile din satelit si rapoartele spun ca activitatile constau in instalarea de echipamente telemetrice si radare, sosirea a numeroase camioane, o intensificare a activitatii la instalatiile unde sunt testate motoarele.

Ministrul sud-coreean al apararii, Lee Hang-See, a spus vineri ca Seulul va viza zonele de lansare a rachetelor nord-coreene, in cazul in care navele sale ar fi atacate intr-o zona de frontiera in litigiu din Marea Galbena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.