Guvernul kenian a decis construirea unui muzeu la Kogelo, unde se regasesc radacinile stramosesti ale lui Barack Obama, pentru a specula interesul turistilor americani pentru trecutul noului presedinte american, a anuntat ministrul kenyan al Culturii

"Satul suscita si va suscita un interes pentru turistii straini, atata timp cat Obama va ramane la Casa Alba", a explicat Ndua Chege, responsabil pe probleme de educatie din Ministerul Culturii, citeaza NewsIn.

Satul Kogelo, situat in vestul Kenyei, este locuit de urmasii poporului Luo, din care se pare ca provine tatal presedintelui american. Muzeul va adaposti memorii, fotografii, carti si alte obiecte care au apartinut lui M. Hussein Obama, mort intr-un accident de circulatie in 1982, la Nairobi.

Dupa estimarile guvernului kenyan, investitiile in constructia si amenajarea muzeului se vor ridica la 5 milioane de shillings, echivalentul a 63.000 USD.

Satul de bastina al familiei Obama a fost profund transformat dupa alegerile din 2009 din Statele Unite: print-o decizie a Guvernului, localitatea a fost electrificata, strazile asfaltate, iar numeroase posturi de politie au fost deschise, pentru a apara culorile Partidului Democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.