Un tribunal din Rusia i-a achitat pe cei trei barbati acuzati de implicare in asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, relateaza Reuters.

Juratii au considerat ca fratii Djabrail si Ibragim Mahmudov nu sunt vinovati de complicitate in assinarea jurnalistei, iar fostul ofiter de politie Serghei Hadjikurbanov nu este vinovat de organizarea asasinatului.

Hadjikurbanov este suspectat ca a organizat logistica asasinatului a fost, de asemenea, achitat, precum si un al patrulea acuzat, fostul agent FSB Pavel Riaguzov. Acesta din urma era acuzat de abuz de putere, neavand legaturi directe cu asasinatul, potrivit NewsIn.

Patru persoane erau judecate in acest caz din 17 noiembrie: Djabrail si Ibraghim Mahmudov, Serghei Hadjikurbanov si fostul agent FSB, Pavel Riaguzov, care este banuit ca le-a dat autorilor crimei adresa jurnalistei.

Jurnalista, care scria despre atingerile aduse drepturilor omului in Rusia, mai ales in Cecenia, a fost asasinata la 7 octombrie 2006 in holul blocului in care locuia.

Reporters sans Frontieres: Achitarile din cazul Politkovskaia, consecinta unei "anchete incomplete"

Achitarea celor trei acuzati principali din procesul privitor la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia este consecinta unei "anchete incomplete", a denuntat joi Reporters sans Frontières (RSF), relateaza NewsIn.

Potrivit RSF, aceasta decizie este "consecinta unei anchete incomplete si care a fost transmisa prematur justitiei". "Neregulile, incoerentele si opacitatea observate in acest proces, inchis de mai multe ori publicului si marcat de scandal de la inceput, face ca acest caz sa fie considerat departe de a fi inchis", potrivit organizatiei.

"In lipsa ucigasului si fara sa cunoastem identitatea cleor care au comandat crima, este imposibil de stiut cine a ordonat acest asasinat si de ce", considera RSF.

Rusia este pe locul 141 in clasamentul pe 2008 privitor la libertatea presei intocmit de organizatie. 20 de jurnalisti au murit in aceasta tara din cauza profesiei lor, incepand din martie 2000.

Jurnalista rusa Anna Politkovskaia primea de cinci ani amenintari

Parchetul rus a transmis Interpolului numele presupusului asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.