Toti cei 18 pasageri de la bordul unui elicopter care s-a prabusit in apele inghetate ale Marii Nordului, de pe coasta de est a Scotiei, au fost salvati

Elicopterul civil a coborat miercuri, la aproximtiv 500 de metri de o platforma de petrol si gaze detinuta de British Petroleum, aproximativ 200 de km est de orasul port Aberdeen.

Purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta, Fred Caygill, a declarat pentru Al-Jazeera ca nu nici unul dintre pasageri nu are leziuni grave. "Unii au leziuni minore iar alti nu au nici un fel de leziuni in afara de trauma experientei prin care au trecut."

Caygill l-a asemanat cu incidentul de luna trecuta cand un avion american a ajuns in raul Hudson, toti cei 155 de oameni de la bord fiind salvati. "Cred ca pilotul elicopterului a avut un rol esential, asigurandu-se ca toti pasagerii si echipajul vor ramane in viata pentru a fi salvati. Ar fi fost foarte dificil pentru pasageri fara ajutorul lui, nu numai pentru ca elicopterul s-a prabusit, dar erau in apa, in intuneric si incercau sa se inhame intr-o lupta pentru supravietuire."

Purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta declara ca este prea devreme pentru a stabili ce a cauzat incidentul, si ca inca este neclar daca elicopterul voia sa aterizeze sau sa evite platforma de petrol.

Zborul este unul dintre miile de zboruri din fiecare an, care servesc o multitudine de platforme de petrol si gaze din Marea Nordului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.