Organizatia italiana de extrema-dreapta Forza Nuova va organiza sambata manifestatii impotriva imigratiei in 100 de orase italiene, dupa un val de violuri inregistrat in Italia, pentru care sunt suspectati imigrantii, inclusiv romani, relateaza agentia de presa APCOM.

Manifestatiile vizeaza "combaterea nenorocirii care ii afecteaza pe italieni, ranindu-le demnitatea si onoarea: violentele impotriva femeilor comise de straini si romi", se arata intr-un comunicat al organizatiei, care considera ca imigratia este un fenomen negativ.

"Ne mobilizam pentru a cere ca propunerile noastre sa fie luate in considerare de Guvern: Tratatul Schengen trebuie suspendat pe perioada nedeterminata in ceea ce priveste Romania, tinand cont ca numai in 2008 am fost invadati de peste 257.000 de romani. Cerem, printre altele, expulzarea imediata a tuturor imigrantilor ilegali si a celor care au comis infractiuni in Italia sau in tarile de origine", subliniaza coordonatorul national al miscarii de extrema-dreapta, Paolo Caratossidis, relateaza NewsIn.

Pe de alta parte, formatiunea de stanga Rifondazione Comunista (PRC) va organiza sambata, la Milano, o manifestatie impotriva "normelor autoritare si rasiste" adoptate de Guvernul italian, printre care demolarea taberelor de romi sau decizia de a le permite medicilor sa denunte eventuali pacienti imigranti ilegali, se arata intr-un comunicat.

"Apelul medicilor milanezi catre colegii lor, sa isi indeplineasca misiunea sanitara, refuzand ca se transforme in turnatori de imigranti ilegali, asa cum ar vrea Guvernul, este un apel la nesupunure civile cu o inalta valoare morala si politica. Trebuie sa il ascultam si sa il aparam", a declarat secretarul general al PRC Lombardia, Alfio Nicotra, intr-un comunuicat.

"Aproband pachetul de siguranta, care include aceasta norma si altele ingrijoratoare, ca institutionalizarea patrulelor, Guvernul a deschis larg usile salbaticiei institutionalizate, creand conditiile pentru formarea unui stat politienesc", avertizeaza politicianul.

"Asalturile si demolarile militare ale taberelor de romi, urmarirea a diverse persoane promovata de primari si viceprimari serifi (...), astfel institutiile locale se indreapta catre autoritarism, instiga la razboi impotriva saracilor, raspandesc otrava rasismului si xenofobiei", subliniaza PRC in comunicatul prin care anunta organizarea miscarii de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.