Bombe neexplodate lansate in Fasia Gaza in timpul ofensivei israeliene au disparut de la un dezpozit din teritoriul palestinian, a declarat un purtator de cuvant al ONU.

Trei bombe de cate o tona si opt de cate 250 de kilograme care fusesera adunate de experti internationali dupa ofensiva au disparut de la o sectie de politie a Hamas din orasul Gaza. Nu se stie unde sunt bombele, iar Natiunile Unite fac eforturi sa le gaseasca, a declarat purtatorul de cuvant al misiunii ONU, Richard Miron.

"In mod clar, situatia este extrem de periculoasa si bombele trebuie neutralizate in siguranta", a spus el, adaugand ca unele dintre munitiile neexplodate sunt extrem de sensibile si pot exploda accidental.

Israelul a anuntat ca suspecteaza miscarea islamista Hamas, care controleaza Fisia Gaza, pentru disparitia bombelor. Un oficial din politia Hamas a refuzat sa comenteze.

In timpul ofensivei de 22 de zile impotriva militantilor din Gaza, Israelul a lansate mii de rachete, bombe si obuze de la sol, din aer si de pe mare. Circa 1.300 de palestinieni si 14 israelieni au murit in confruntari, aminteste NewsIn.

O misiune ONU de genisti a sosit in Fasia Gaza la scurt timp dupa incetarea ofensivei si lucreaza de atunci pentru a neutraliza munitiile neexplodate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.