Unul dintre cei doi romani arestati pentru violarea unei adolescente in varsta de 14 ani si agresarea prietenului acesteia, sambata, intr-un parc din Roma,este suspectat pentru inca o agresiune sexuala, din 21 ianuarie, relateaza La Repubblica.

Romanul Alexandru Isztoika Loyos, in varsta de 20 de ani, , a fost arestat in noaptea de marti spre miercuri, in apropiere de capitala italiana, in jurul orei locale 4.00 (5.00 ora Romaniei), in timp ce complicele sau, in varsta de 36 de ani, a fost retinut la Livorno si transferat in capitala.

Loyos se afla in Italia de circa un an de zile si are precedente penale pentru furt, pentru primire de bunuri furate si pentru trafic de droguri. El nu are un loc de munca sau o resedinta stabila. Prefectul Romei a ordonat anul trecut indepartarea sa de pe teritoriul Italiei, dar decizia sa a fost anulata de un magistrat din Bologna. Astfel, el s-a putut intoarce la Roma, unde a locuit intr-o tabara de nomazi.

In noaptea de 21 ianuarie, Loyos a agresat o femeie in varsta de 42 de ani in capitala italiana. Ea se intorcea acasa dupa ce vizitase un prieten la spital, in jurul orei locale 22.30 (23.30 ora Romaniei), cand a fost atacata de doi imigranti din Europa de Est, care au dus-o cu forta intr-un loc izolat. Femeia a intampinat rezistenta, asa ca agresorii au batut-o si au agresat-o sexual, dupa care au fugit intr-o tabara de nomazi din apropiere.

Victima, care a avut nevoie de ingrijiri medicale, a colaborat cu politia, identificandu-l in cele din urma pe Loyos. In 24 ianuarie, romanul a fost retinut, legitimat si dus la biroul pentru imigrari. El nu a fost pus insa sub acuzare si a fost eliberat cateva ore mai tarziu.

"Este o poveste halucinanta, daca l-ar fi indepartat de pe teritoriul tarii, fara sa anuleze expulzarea, poate ca s-ar fi intors cateva zile mai tarziu, ca multi altii, sau poate ca nu", spune o sursa din politia italiana.

Loyos a marturisit, marti seara. in timpul interogatoriului, ca a violat italianca in varsta de 14 ani si l-a batut pe prietenul acestuia si a oferit informatii despre complicele sau, potrivit Il Messaggero. El a declarat ca initial a vrut numai sa ii jefuiasca pe cei doi.

"Nu stiu de ce, nu stiu cum s-a intamplat, voiam doar sa ii jefuin, apoi, deodata, totul s-a schimbat", a declarat tanarul.

Decisive pentru identificarea agresorilor au fost declaratiile celor doua victime, care au descris un barbat blond, cu ochii de culoare deschis, iar un altul cu pielea inchisa la culoare si fara patru degete. In plus, cei doi adolescenti l-au identificat pe Loyos intr-o fotografie.

Anchetatorii le-au prelevat probe ADN suspectilor, pe care le vor compara cu urmele biologice indetificate la locul faptei dar si pe hainele victimei, Rezultatele acestor teste vor fi disponibile in 48 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.