Doi cetateni romani, suspectati ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, au fost arestati marti seara, relateaza cotidianul La Repubblica, precizand ca unul dintre ei si-ar fi marturisit fapta

Unul dintre cei doi suspecti, in varsta de 20 de ani, a fost arestat in apropiere de capitala italiana, in jurul orei locale 5.00 (6.00 ora Romaniei), in timp ce al doilea, in varsta de 36 de ani, a fost retinut la Livorno si este in curs de transferare la Roma, informeaza NewsIn.
.
Romanul retinut la Roma avea antecedente penale in Italia si a fost dus, impreuna cu alti sapte conationali, la sectia de politie. El vvea urme de sange pe pantaloni si si-ar fi marturisit fapta.

Potrivit cotidianului, cei doi nu au fost pusi inca fata in fata, dar politia i-ar fi identificat inca din urma cu cateva zile.

Romanii sunt suspectati atat pentru violarea adolescentei de 14 ani, sambata seara, cat si pentru agresarea sexuala a unei femei in varsta de 40 de ani, la Quartaccio, la sfarsitul lunii ianuarie.

Autoritatile le-au prelevat probe ADN tuturor celor opt, iar rezultatele sunt asteptate in decurs de 48 de ore, relateaza agentia de presa IRIS PRESS.

Anchetatorii insarcinati cu acest dosar au subliniat marti ca deocamdata nu dispun decat de indicii si ca numai dupa ce vor fi anuntate rezultatele testelor ADN vor avea raspunsuri definitive, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Practic, pentru ca politia sa se asigure ca a prins adevaratii responsabili pentru violarea adolsecentei si agresarea prietenului acesteia, in varsta de 16 ani, trebuie facuti mai multi pasi. Astfel, anchetatorii subliniaza ca una dintre probele fundamentale ar putea fi urmele biologice indetificate la locul faptei dar si pe hainele victimei si care sunt comparate cu probele prelevate de la suspecti.

Cei doi romani sunt acuzati ca au violat sambata dupa-amiaza o italianca in varsta de 14 ani si l-au atacat pe prietenul acesteia, in varsta de 16 ani, in apropiere de un parc din Roma. Cei doi l-au dus cu forta pe baiat intr-un loc intunecat, l-au batut, au agresat sexual adolescenta, dupa care le-au furat banii si telefoanele si au fugit.

Asistate de psihologii politiei, de experti in medicina legala si de politisti, cele doua victime, insotite de rude, au incercat sa isi aminteasca detalii despre agresori - semne particulare, cuvinte folosite, accent - pe baza carora sa poata fi identificati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.