Rusii si georgienii au reluat marti la pranz discutiile la Geneva, la doua luni dupa ce eu esuat in gasirea unui acord privitor la securitate, a anuntat ONU, relateaza AFP.

Toate partile erau prezent ieri la Geneva in deschiderea reuniunii, a spus un purtator de cuvant al ONU, Elena Ponomareva, potrivit NewsIn.

La precedenta intalnire, din decembrie, rusii si georgienii au reusit sa-si mai apropie ideile, dar nu au reusit sa ajunga la un acord privitor la securitate.

"Dintre cele zece chestiuni importante, numai doua nu au fost rezolvate" legate de mecanismul prevenirii si rezolvarii incidentelor, a explicat reprezentantul ONU in Georgia, Johan Verbeke.

Viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, la conducerea delegatiei ruse, a recunoscut unele progrese, dar s-a aratat ma putin optimist.

Consiliul de Securitate a decis vineri in unanimitate prelungirea cu patru luni, pana la 15 iunie, a mandatului misiunii ONU in Georgia, sperand ca pana atrunci sa se ajunga la un acord la Geneva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.