Britanicul David Mills, fostul avocat al premierului italian Silvio Berlusconi, a fost condamnat marti la patru ani si jumatate de inchisoare, la Milano, pentru false marturii in favoarea sefului de guvern, a anuntat agentia ANSA, relateaza AFP.

La sfarsitul lunii decembrie, Parchetul a cerut patru ani si opt luni de inchisoare pentru Mills.

Urmaririle penale impotriva lui Berlusconi in acest dosar au fost suspendate in octombrie, in urma adoptarii unei legi controversate, care ii acorda imunitate penala pe perioada mandatului, relateaza NewsIn.

Berlusconi este acuzat ca i-a dat 600.000 de dolari lui Mills, in schimbul unor marturii false in favoarea sa, in fata justitiei italiene, in doua procese ce dateaza de la sfarsitul anilor '90. David Mills, specializat in deschiderea de conturi in paradisuri fiscale, a recunoscut initial ca a primit bani de la Berlusconi, "ca semn de recunostinta" pentru activitatea sa. Apoi a revenit asupra declaratiei, asigurand ca banii i-au fost dati de un armator italian, Diego Attanasio.

Aceasta afacere a provocat polemica in Marea Britanie, pentru ca David Mills era casatorit cu Tessa Jowell, ministrul culturii in perioada premierului Tony Blair. Cuplul s-a despartit ulterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.