Vamesii britanici au arestat un echipaj al companiei South African Airways, dupa ce au descoperit la bordul unui avion venind de la Johannesburg cocaina in valoare de 280.000 de euro, al doilea incident de acest tip in care este implicata firma sud-africana in mai putin de o luna, potrivit AFP.

Cincisprezece membri ai echipajului companiei sud-africane au fost arestati luni, pe aeroportul Heathrow, dupa ce vamesii au capturat cinci kilograme de cocaina in valoare de 250.000 de lire sterline (280.000 de euro), a anuntat purtatorul de cuvant al serviciilor vamale britanice.

"Echipajul a fost oprit dupa ce ofiteri ai UKBA (serviciile vamale UK Border Agency) au descoperit droguri intr-unul din bagajele sosite de la Johannesburg, intr-un avion al South African Airways", a precizat purtatorul de cuvant, citat de NewsIn.

Membrii echipajului eu fost arestati si vor fi interogati de oficiali ai serviciilor fiscale si vamale.
Purtatorul de cuvant a explicat ca este "foarte, foare neobisnuit" ca doua echipaje diferite sa fie arestate in aceleasi circumstante intr-un timp atat de scurt. "Am fost surprinsi sa descoperim inca" un caz, a subliniat el.

La 20 ianuarie, 15 membri din echipajul unei alte curse a companiei South African Airways au fost arestati la aeroportul din Heathrow, dupa ce au fost descoperite 50 de kilograme de canabis si patru kilograme de cocaina in bagajele lor. Acestia au fost eliberati pe cautiune, fara sa fie pusi sub acuzare, urmand sa se prezinte in fata autoritatilor britanice la 23 martie.

Membrii echipajelor companiilor aeriene sunt supusi acelorasi controale de securitate ca pasagerii obisnuiti, atat in Marea Britanie, cat si in Africa de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.