Zeci de grupuri antiromani au fost create in ultimele zile pe platfoma de socializare Facebook Italia, dupa un val de violuri comise in Peninsula de acestia, relateaza agentia de presa AGI, citata de portalul de stiri Kataweb.

Intr-unul dintre acesta grupuri, numit "+rum - rom", s-au inscris 2.958 de persoane, dintre care peste 200 in decurs de cateva ore. Un altul, "I romeni stuprano... Dataceli a noi questi bastardi!" (Romanii violeaza... Dati-i pe mana noastra pe nenorociti) are 3.490 de utilizatori inregistrati si promoveaza atacarea romanilor, relateaza NewsIn.

In aceste grupuri, italienii discuta despre cele mai bune metode de "razbunare" pentru a "face romanii sa plateasca pentru violuri".

Membrii grupului "Quelli che odiano i romeni" (Cei care ii urasc pe romani) vor un "Holocaust impotriva romanilor" sau scriu slogane precum "Romania = Hiroshima".

In interiorul grupului "Quelli che prenderebbero a calci nel culo tutti gli albenesi e romeni!!" (Cei care le vor da suturi in fund tuturor albanezilor si romanilor) pot fi citite mesaje ca: "Nu sunt rasista, ei sunt albanezi sau romani" sau intrebari ca "raidurile punitive, cand le vom relua?".

Potrivit unei lucrari a sociologului italian Marzio Barbagli, care se bazeaza pe datele oferite de Ministerul de Interne, romanii se afla pe primul loc in randul imigrantilor care au comis violuri in Italia, urmati de marocani si albanezi.

In ultima vreme romanii se afla din nou in centrul atentiei autoritatilor si presei italiene, dupa o serie de acte violente ai caror protagonisti au fost, iar resentimentele italienilor se reflecta si in aparitia unor incidente cu caracter xenofob ale caror victime sunt cetateni romani nevinovati.

Patru romani au fost batuti duminica seara intr-un bar din apropiere de parcul din Roma unde cu o zi inainte doi concetateni ar fi violat adolescenta italiana. Doua dintre victime au fost internate, iar celelalte doua au primit ingrijiri la locul incidentului.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite vineri la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.

Un elev roman din localitatea Montescudo, din provincia italiana Rimini, a fost batut de un italian in varsta de 16 ani, din cauza nationalitatii sale, iar un bar apartinand unor romani din apropiere de Guidonia - unde patru romani ar fi agresat sexual o tanara si l-ar fi batut pe prietenul acesteia - a fost devastat.

De asemenea, un adolescent roman in varsta de 15 ani a fost agresat la Florenta de doi italieni in varsta de 17-18 ani, care l-au intrebat mai intai daca este roman. Si o macelarie apartinand unui roman atacat cu o bomba artizanala, iar un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare barul unei romance.

In plus, mai multi demonstranti neofascisti au atacat patru romani si cinci albanezi in Guidonia, iar cativa manifestanti au incercat sa il linseze pe unul dintre romanii arestati pentru violul de la Guidonia.
Potrivit estimarilor, peste un milion de romani traiesc in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.