Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a promis marti echilibru si armonie in diplomatia americana, dupa ce a vizitat un celebru templu sintoist din Tokyo, prima etapa a turneului sau in Asia, transmite AFP.

Clinton a subliniat ca noua administratie a presedintelui Barack Obama cauta calea de mijloc corecta intre "aparare, diplomatie si dezvoltare", relateaza NewsIn.

"Credem ca (aceste notiuni - n.red.) merg mana in mana. Daca unul devine prea important fata de ceilalti, politica noastra si rolul nostru in lume vor fi putin dezechilibrate", a declarat Clinton la ambasada Statelor Unite din Tokyo, facand referire la administratia fostului presedinte George W. Bush, considerata inclinata
sa foloseasca prea usor forta armata.

Tot marti, secretarul de stat, care se afla in primul sauvturneu in strainatate de la preluarea conducerii diplomatiei americane, a vizitat sanctuarul Meiji, construit la Tokyo in onoarea imparatului cu acelasi nume, care a condus Japonia la sfarsitul secolului al XIX-lea si care a inceput deschiderea tarii sale spre lume.
"Am discutat cu preotul care mi-a vorbit despre importanta echilibrului si a armoniei", a povestit Clinton.

"Acest concept nu functioneaza numai in templele religioase, ci si in ceea ce priveste rolul Statelor Unite in lume", a adaugat ea. "Trebuie sa cautam mai mult echilibru, mai multa armonie. Le vom intinde mana prietenilor si aliatilor nostri", a conchis Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.