"Vreti sa deveniti cancelar?" - televiziunea publica germana ZDF a lansat luni un apel pentru gasirea de "tinere talente" in politica doritoare sa o inlocuiasca pe Angela Merkel, castigatorul urmand sa fie desemnat in iunie, relateaza AFP.

Emisiunea, intitulata "Pot fi cancelar" si inspirata dintr-un concept deja difuzat cu succes in Canada, va fi programata cu trei luni inaintea alegerilor legislative, unde Merkel isi va pune mandatul in joc, la 27 septembrie.

"Sunteti dezamagiti de actuala clasa politica? Vreti sa schimbati lucrurile? Nicio problema! ZDF cauta fete noi, idei noi", a explicat televiziunea.

Candidatii, care trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani si care pot fi membrii unui partid - insa nu neaparat - sunt invitati sa explice, daca este posibil printr-un mesaj video, ce propun concret pentru ameliorarea vietii concetatenilor.

Dupa alegerea a 40 de candidati, care vor avea ocazia de a-si apara proiectele, producatorii vor alege cel putin patru persoane, care se vor confrunta in emisiunea din 19 iunie. Castigatorul va obtine un "salariu de cancelar" (de fapt o suma mica) si un stagiu la "centrul puterii".

Redactorul-sef al ZDF, Nikolaus Brender, a spus ca este vorba despre un stagiu fie in Parlamentul german, fie in cel european.

Juriul va fi format din "personalitati care au notiuni de politica si de media, precum si celebritati", a explicat el.
"Participati! Fiti Obama al nostru! Fiti planul nostru de relansare!", spune prezentatorul Achim Winter intr-un mesaj de promovare a emisiunii, pe site-ul zdf.de.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.