Pentru a deveni membru cu drepturi egale in UE, Bucurestiul are de trecut testul opiniei publice olandeze, cel mai fervent critic al reformelor din Romania.

Raportul tehnic privind justitia din Romania publicat joi a atras un nou val de critici din partea oficialilor olandezi. Olanda a avertizat ca Romania, la fel ca si Bulgaria, risca sa aiba de-a face cu masuri suplimentare din partea Uniunii Europene daca nu aduce rezultate concrete in indeplinirea obiectivelor pana in vara lui 2009. Mai mult, conform lui Frans Timmermans, ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Olanda continua sa ceara ca mecanismul de monitorizare, de care Romania isi doreste sa scape in 2009, „sa ramana neabatut in vigoare“.

Parlamentarii olandezi sunt chiar mai duri. Imediat dupa publicarea raportului tehnic, deputatul socialist Harry van Bommel (foto dreapta) a solicitat guvernului tarii sale sa ceara sanctiuni impotriva Romaniei.

„Este o nebunie absoluta sa fim obligati in continuare sa acceptam deciziile judiciare luate in aceste tari in conditiile in care s-a decis ca in domeniul statului de drept ele nu indeplinesc nici macar criteriile minimale ale Uniunii Europene”, a conchis deputatul olandez.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.