Filmul „La teta asustada” a castigat, sambata, Marele Premiu (Ursul de Aur) la Festivalul de la Berlin, iar coproductia Romania-Anglia-Ungaria, „Katalin Varga”, a primit Ursul de Argint pentru sunet, potrivit organizatorilor

Cel mai bun regizor a fost desemnat iranianul Asghar Farhadi, pentru pelicula "Darbareye Elly”(Despre Elly), in vreme ce Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu a revenit peliculei “The Messenger”.

Pentru prestatia din „London River”, actorul Sotigui Kouyaté a primit Ursul de Argint , iar Birgit Minichmayr, a fost premiata cu Ursul de Argint cea mai buna actrita ca urmare a rolului din pelicula germana “Alle Anderen”. Acelasi film german, “Alle Anderen”, impreuna cu productia “Gigante” au primit Premiile speciale din partea juriului, informeaza NewsIn.

Tot in cadrul festivalului, "Cea mai fericita fata din lume", lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, a castigat Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai), pe cand la sectiunea Berlinale Shorts, scurtmetrajele romanesti "Bric-Brac" si "Renovare", realizate de Gabriel Achim si, respectiv, Paul Negoescu, nu au fost remarcate in niciun fel de catre juriu.

Festivalul de Film International de la Berlin (Berlinala) s-a desfasurat pentru prima data in 1951, iar din 1978 se desfasoara in luna februarie a fiecarui an. Cele mai importante premii care se acorda la Berlinala sunt Ursul de aur si Ursul de argint. In cadrul festivalului sunt prezentate anual peste 400 de filme, in sapte categorii: Competition, pentru filmele internationale de talie mare, Panorama, in cadrul careia sunt prezentate productii independente, Generation, unde sunt prezentate filme pentru tanara generatie, Perspektive Deutsches Kino - cele mai noi filme nemtesti, Forum, pentru pentru forme experimentale de film, Berlinale Shorts, pentru scurt-metraje si Retrospective, categorie in cadrul careia sunt prezentate filme clasice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.