Vaduva unei victime a atentatelor de la 11 septembrie 2001 a murit in accidentul de avion de joi seara din Statele Unite, in timp ce se deplasa spre o ceremonie in memoria sotului ei.
Presedintele american Barack Obama i-a adus un omagiu vineri lui Beverly Eckert, pe care o primise saptamana trecuta la Casa Alba, impreuna cu un grup de apropiati ai victimelor de la 11 septembrie, relateaza NewsIn, citand AFP.

Beverly Eckert mergea la Buffalo (nord-est) pentru o ceremonie in memoria sotului ei, Sean Rooney, mort in atentatele de la World Trade Center, care ar fi implinit 58 de ani. Beverly trebuia sa decerneze o bursa de studii cu numele sotului ei, la liceul unde il intalnise pe acesta, potrivit presei locale.

Femeia a murit in catastrofa aviatica soldata cu 50 de morti de joi seara. Un avion care plecase de la New York s-a prabusit peste o casa din Clarence Center, cu scurt timp inainte sa aterizeze pe aeroportul de la Buffalo.

"Stim ca era in avion. Acum este cu el", a spus sora ei, Sue Bourque.

Beverly Eckert facea parte dintr-o organizatie a rudelor victimelor atentatelor de la 11 septembrie, care milita pentru aprofundarea anchetei privind atentatele si pentru construirea unui monument in memoria victimelor. In aceasta calitate fusese primita de Obama.

"Devenise un purtator de cuvant neobosit al acestor familii, ale caror vieti s-au schimbat definitiv intr-o zi de septembrie", a declarat presedintele intr-un discurs la Casa Alba. "Ma rog ca familia ei sa isi gaseasca pacea si consolarea in zilele grele care se anunta", a adaugat el.

Intr-un articol publicat in 2003 de cotidianul USA Today, Eckert scrisese: "Viata sotului meu era nepretuita. Voi face totul pentru ca el sa nu fi murit in zadar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.