Doua atentate s-au produs simultan astazi, in fata sediilor a doua ziare din Salonic, in nordul Greciei, provocand pagube materiale, dar fara a se solda cu victime, au anuntat surse din politie.

Dispozitivele explozive, construite din mici cartuse cu gaz, au fost plasate in fata redactiei locale a cotidianului national Ta Nea si in fata sediului cotidianului de mare tiraj Avriani, aflate la distanta de aproape 200 de metri unul de altul, in centrul orasului.

Atentatele cu dispozitive incediare sau explozive, care s-au soldat pana in prezent numai cu pagube materiale, sunt frecvente in Grecia si sunt atribuite de politie gruparii de extrema-stanga Lupta Revolutionara (EA), considerata drept una dintre cele mai periculoase grupari locale si inscrisa pe lista cu organizatii teroriste a Uniunii Europene, informeaza NewsIn.

O grupare terorista necunoscuta, "Secta Revolutionarilor", a revendicat saptamana trecuta atacarea unui comisariat din Atena. Tot saptamana trecuta, un grup de persoane necunoscute a aruncat o grenada si a deschis focul asupra unei sectii de politie dintr-o suburbie a capitalei elene. Achetatorii suspecteaza Lupta Revolutionara pentru atac. De asemenea, un dispozitiv artizanal a explodat in fata biroului unui deputat conservator din Salonic, provocand pagube materiale.

Moartea lui Alexis Grigoropoulos, adolescentulul ucis din greseala de un politist, in 6 decembrie, la Atena, a declansat un val de violente urbane fara precedent in tara si la reluarea activitatii gruparii teroriste Lupta Revolutionara (EA), care a deschis focul asupra mai multor politisti aflati in fata Ministerului Culturii, in 5 ianuarie. Unul dintre ei a fost ranit grav.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.