Dalai Lama a declarat miercuri, la Baden-Baden, ca situatia este "foarte tensionata" in Tibet si ca "se pot inregistra incidente in orice moment".

El a facut declaratia la Baden-Baden, in conditiile in care in curand se vor implini 50 de ani de la revolta din Tibet, relateaza NewsIn.

"In aceste vremuri exista prea mult furie", a spus Dalai Lama. "Situatia este foarte tensionata, in orice moment se pot inregistra incidente", a subliniat el.

"Sunt ingrijorat, pentru ca represiunea va fi mai intensa, daca revolta va fi mai intensa, totul este dureros", a precizat liderul spiritual tibetan. "Pentru ca executiile publice sunt dificile, ei se servesc de tortura in cazul tibetanilor inchisi", a mai declarat Dalai Lama.

El a sosit marti in Germania, unde a primit un premiu decernat de un juriu alcatuit din jurnalisti si editori germani.

Dupa vizita la Baden-Baden, Dalai Lama se va intoarce in Dharamsala, nordul Indiei, unde traieste de cand a plecat in exil in 1959.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.