Parisul si-a inchis temporar cele doua aeroporturi internationale, pentru prima data in ultimii 34 de ani, din cauza unei furtuni puternice care a afectat Franta
Toate zborurile catre si de la Charles de Gaulle (Roissy) si Orly, au fost anulate de luni seara ora 20:00 pana marti dimineata ora 10:00.

Desi Air France a rezervat peste 2000 de camere de hotel, langa Charles de Gaulle, sute de pasageri au preferat sa isi petreaca noaptea in aeroport. Operatoul de zbor a anuntat intarzieri serioase pentru toate zborurile de marti, cursele spre New York si Beirut fiind chiar anulate.

Vant puternic

Rafale de vant de pana la 140 km pe ora au fost inregistrate pe coasta atlantica a Frantei, meteorologii temandu-se ca viteza vantului ar putea atinge si 160 km pe ora. Furtuna vine la doua saptamani dupa o alta care a lasat 11 morti in sud-vestul tarii.

Aeroporturile nationale din Nantes, Brest si Rennes au ramas deschise, desi multe zboruri au fost anulate.

Regiunea cu un grad de risc ridicat este Coasta Atlantica. Ambarcatiunile care faceau legatura intre Bretagne si insulele din apropiere au fost suspendate. Trei nave de salvare au fost pregatite pentru a ajuta toate navele aflate in dificultate, au fost facute si diguri din saci cu nisip pentru a preveni eventualele inundatii din zonele cu risc.

Serviciile de urgenta au anuntat ca au primit zeci de plangeri despre copaci culcati, caderi de electricitate, si acoperisuri distruse din zonele de coasta, dar ca lucrurile au fost sub control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.