Osetia de Sud a anuntat marti ca i-a eliberat pe cei doi observatori ai OSCE, pe care spune ca i-a "retinut" la frontiera cu Georgia, potrivit agentiei RIA Novosti, relateaza AFP.

"Doi reprezentanti ai OSCE au trecut marti frontiera dintre Georgia si Osetia de Sud si au fost retinuti de serviciile de politie la Artevi", apoi eliberati, dupa verificarea identitatii lor, a spus Ministerul oset de Interne, citat de NewsIn.

Doi observatori ai OSCE au fost rapiti de membrii unei militii din Osetia de Sud, a anuntat anterior Ministerul georgian de Interne.

In total, 28 de observatori neinarmati ai OSCE se afla in Georgia pentru a supraveghea respectarea acordului de incetare a focului. In august, Georgia a declansat o ofensiva militara pentru a prelua controlul asupra acestei regiuni separatiste proruse, iar Rusia a replicat, trimitand trupe in Georgia.
Razboiul a durat cinci zile, iar fortele ruse s-au repliat apoi in Osetia de Sud si Abhazia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.