Actualitate - Doar 400 de locuri de munca pentru romanii care vor lucra in Elvetia

Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, Livio Hurzeler, a declarat, luni, pentru Mediafax ca rezultatul la referendumul de duminica este unul foarte bun, el precizand insa ca romanilor le va fi impusa o perioada tranzitorie de 7 ani, pe piata muncii, iar in 2009 cota de locuri de munca va fi de 400.

"Sunt foarte multumit de rezultatul referendumului. Este un rezultat excelent, bun pentru Romania, pentru Elvetia si pentru relatiile bilaterale. Rezultatul este superior celui inregistrat la referendumul din 2004 organizat dupa aderarea celor zece state membre", a spus Livio Hurzeler despre referendumul potrivit caruia cetatenii romani si bulgari vor putea beneficia de dreptul la libera circulatie in Elvetia, cel mai devreme de la 1 aprilie.

Ambasadorul a precizat insa ca rezultatul pozitiv inregistrat la referendum nu inseamna ca romanii vor fi automat liberi sa munceasca in Elvetia. "In primul rand, vor avea nevoie de un contract de munca. Deci, trebuie sa fie in contact cu un angajator elvetian", a explicat ambasadorul.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.