Moartea hanbalistului roman Marian Cozma a fost tratata pe larg in presa ungara de duminica, cele mai importante publicatii alegand sa posteze pe prima pagina articole pe acest subiect, transmite NewsIn.

Materialul de deschidere de pe site-ul celui mai mare cotidian din Ungaria, Nepszabadsag este "Camere de luat vedere au inregistrat ucigasii de la Veszprem", articolul fiind sustinut de o fotografie a catorva fani ai echipei MKB-Veszprem care tin tricoul hanbalistului roman si plang la auzul vestii mortii sale. Articolul mai noteaza ca inainte sa apuce colegii lui Cozma sa isi dea seama ce se petrece, romanul fusese demult injunghiat in strada. Politia a anuntat ca s-a lansat, inca din orele diminetii, o actiune ampla de cautare a atacatorilor, fiind implicati atat politistii criminalisti, cat cei de la ordine publica. Politia nu a dat detalii despre autori si nici nu a putut confirma oficial ca au existat imagini video, pe care patronul clubului le-ar fi predat deja anchetatorilor.

Unul din cele mai importante site-uri de stiri din Ungaria, index.hu, trateaza tot pe prima pagina subiectul injunghierii lui Marian Cozma. "Handbalistul lui Veszprem a fost injunghiat mortal" este titlul matiarialului de deschidere, iar jurnalistii amintesc despre consternarea si stupoarea locuitorilor orasului care s-au adunat in centrul localitatii, unde primarul a incercat sa calmeze spiritele. "Doliul si respectul nostru, acestea trebuie sa le aratam in acest momente, nu este voie sa dam frau liber intentiilor, chiar daca oamenii sunt scandalizati pe buna dreptate", a afirmat primarul Debreczenyi János. Edilul-sef s-a aratat amarat deoarece orasul era cunoscut drept o insula a pacii, unde asemenea infractiuni grave nu s-au intamplat de foarte mult timp.

Si agentia de stiri MTI trateaza subiectul pe prima pagina, relatand despre sutele de oameni care s-au adunat la orele amiezii pentru a-si aminti de handbalistul roman, iar site-ul Televiziunii Maghiare (Magyar Televisio) numeste injunghierea handbalistului roman "tragedia sfarsitului de saptamana". Televiziunea scrie ca, potrivit presei din Romania, atacatorii au fost rromi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.