Premierul polonez Donald Tusk a declarat sambata ca a primit din Pakistan "conformarea inca neoficiala" ca ostaticul polonez a fost ucis, transmite AFP.

Donal Tusk anuntase vineri seara ca Guvernul sau nu va plati rascumpararea, ultimatumul dat de pakistanezi urmand sa expire in cursul noptii.

Responsabili ai Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), care au legaturi cu al-Qaida, au anuntat sambata ca membrii gruparii l-au "decapitat" pe inginerul polonez rapit in septembrie anul trecut.

Piotr Stanczak lucra pentru societatea petroliera poloneza Geofizyka Krakow. El a fost rapit la 28 septembrie 2008 de mai multi barbati inarmati in apropiere de Attock, la 110 kilometri vest de Islamabad, in apropierea zonelor tribale unde armata are confruntari cu talibanii pakistanezi aliati cu cei din Afganistan si cu al-Qaida.

Cei doi soferi si garzile sale de corp au fost impuscati pe loc.

"L-am decapitat pe inginerul polonez pentru ca guvernul sau nu a vrut sa ne indeplineasca cererile. Nu vom preda corpul", a declarat un comandant al talibanilor, citeaza NewsIn.

"Am aflat ca talibanii au anuntat executarea inginerului polonez, dar nu am primit nicio dovada, nu avem nicio confirmare oficiala, deci nu putem confirma moartea sa", a declarat purtatorul de cuvant al ambasadei Poloniei la Islamabad, Piotr Adamkiewicz.

"Lucram pentru a incerca sa confirmam aceasta informatie, iar familia lui Stanczak a fost deja avertizata", a adaugat purtatorul de cuvant.

Oficiali din serviciile de securitate pakistaneze au confirmat pentru AFP ca talibanii au anuntat ca au executat ostaticul, dar au declarat si ca nu pot confirma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.