Un rabin important, liderul spiritual al partidului israelian ultraortodox Shass, a avertizat ca a vota partidul de extrema-dreapta laic Israel Beiteinu, al treilea in sondaje, ar fi un pacat de neiertat.

Intr-un discurs difuzat joi seara in cadrul campaniei electorale pentru alegerile legislative din 10 februarie, rabinul Ovadia Yossef, in varsta de 88 de ani, a acuzat formatiunea Israel Beiteinu ca favorizeaza importurile de carne de porc si ca "impinge israelienii sa adere la aceasta idee" si sa incalce diferite norme religioase.
"Cine ii voteaza, comite un pacat grav care nu ii va fi iertat", a avertizat fostul rabin sefard din Israel.

"(Alegatorii - n.red.) isi imagineaza ca nu fac altceva decat sa puna in urne un buletin de vot. Dar, de fapt, sunt la fel de vinovati ca cei care consuma carne de porc", a adaugat rabinul Yosef.

Aceasta critica fara precedent intervine dupa cresterea spectaculoasa in sondaje a partidului Israel Beiteinu, condus de deputatul Avigdor Lieberman. Potrivit sondajelor, formatiunea de extrema-dreapta preia din alegatorii Shass si ar putea deveni a treia formatiune din viitorul Parlament, informeaza NewsIn.

Israel Beiteinu, un partid format la origine din imigranti din fostul spatiu sovietic, si-a concentrat campania electorala pe minoritatea araba din Israel, careia i-a cerut sa-si dovedeasca "loialitatea" pentru a-si pastra "cetatenia".

Partidul a provocat iritarea ultraortodocsilor, dupa ce a promovat ideea unui stagiu militar obligatoriu, inclusiv pentru elevii din scolile talmudice, si s-a declarat in favoarea casatoriilor civile in Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.