Danemarca si-a declarat ferm opozitia fata de orice renegociere a Constitutiei europene, afirmand ca atat statele mari, cat si cele mici trebuie tratate pe picior de egalitate.

Aflat la conducerea uneia dintre tarile cele mai eurosceptice, care a respins tratatul de la Maastricht si euro, premierul danez, liberalul Anders Rasmussen, a tinut sa faca aceasta declaratie inaintea referendumului din Olanda. Mesajul sau a fost foarte clar: nu se pune problema deschiderii unei cutii a Pandorei in cazul constitutiei, chiar daca membrii fondatori ai UE o resping. Rasmussen, care se va confrunta si el cu un astfel de referendum pe 27 septembrie, a subliniat ca "este fara sens sa ceri danezilor sa ia pozitie asupra unui tratat si apoi sa decizi sa il schimbi".

In cazul absentei unui acord de continuare a procesului de ratificare, premierul danez a lasat sa se inteleaga ca referendumul din Danemarca va fi anulat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.