Un ofiter britanic a fost arestat in Afganistan, fiind acuzat ca a incalcat caracterul secret al informatiilor oficiale, a anuntat miercuri Ministerul britanic al Apararii.

"Putem confirma ca un ofiter al fortelor terestre britanice a fost arestat in Afganistan fiind suspectat ca a incalcat legislatia" privitoare la caracterul secret al informatiilor oficiale, a spus un purtator de cuvant.

"Va fi repatriat in Marea Britanie pentru a fi interogat. Ancheta a fost predata de Ministerul britaic al Apararii catre Scotland Yard si acum este analizata", a spus sursa, precizand ca nu vor fi furnizate deocamdata alte detalii.
Potrivit The Sun, militarul respectiv are 48 de ani si ar fi avut legaturi cu o angajata a unei organizatii umanitare din Afganistan, careia i-ar fi transmis date sensibile legate de numarul de victime civile.

In noiembrie, un caporal britanic care a lucrat ca translator pe langa comandantul trupelor NATO din Afganistan in 2006, a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spionaj in beneficiul Iranului.

Circa 8.300 de militari britanici se afla in Afganistan, majoritatea in provincia Helmand, iar 143 militari britanici au fost ucisi in aceasta tara din 2001, noteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.