Autoritatile din Milano au decis sa impuna o serie de reguli locuitorilor din taberele de nomazi, printre care o taxa de sedere, scolarizarea obligatorie a minorilor si obligativitatea adultilor de a-si cauta un loc de munca, relateaza cotidianul La Repubblica.

Detaliile vor fi puse la punct in functie de particularitatile fiecarei tabere in parte. Dar liniile mari ale planului vor fi valabile pentru toti. Unul dintre punctele ferme va fi taxa de sedere: autoritatile locale au propus ca fiecare nomad sa plateasca un euro pe zi. De asemenea, fiecare familie va rebui sa plateasca o cota parte din cheltuielile de intretinere, inclusiv pentru ridicarea gunoiului.

Regulamentul, care va prevede si ca nomazii nu vor putea locui in tabere mai mult de trei ani, va fi prezentat de prefectul Gian Valerio Lombardi si de insarcinatul cu politici sociale Mariolina Moioli.

Proiectul "va ramane deschis pentru propunerile consiliului local", a adaugat prefectul de Milano.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.