Circa zece locuinte au fost distruse intr-un incendiu produs miercuri dimineata intr-o tabara de romi din Belgrad, dar nu s-au inregistrat raniti, a anuntat presa sarba.

Incendiul a izbucnit la putin timp dupa miezul noptii in tabara Gazela, situata sub podul cu acelasi nume care face legatura intre centrul istoric al Belgradului si cartierele moderne, a informat presa, citand surse din politie.
Unsprezece locuinte au fost distruse. Circa 30 de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea incendiului.

"Cartierul" Gazela, unde traiesc circa 130 de familii de romi, este una dintre marile probleme ale autoritatilor din Belgrad. Ele doresc sa resinateleze familiile de romi intr-un alt cartier din Belgrad, dar romanii care locuiesc acolo se opun.

Mutarea lor este sustinuta de OSCE, care considera "socante" conditiile de trai din respectiva tabara.
Serbia asigura pana in iunie presedintia "Deceniului romilor", o initiativa ce reuneste tarile din Europa Centrala si de sud-est, care va continua pana in 2015 si care are ambitia de a promova integrarea comunitatilor de romi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.